فتق دیسک کمر: استخوان ها (مهره ها) که ستون فقرات را در پشت تشکیل می دهند توسط دیسک ها محافظت می شوند. این دیسکها مانند بالشهای کوچک، گرد هستند، با یک لایه بیرونی سخت (حلقهای) که هسته را احاطه کرده است. دیسک هایی که بین هر یک از مهره های ستون فقرات قرار دارند، به عنوان ضربه گیر برای استخوان های ستون فقرات عمل می کنند. فتق دیسک کمر (همچنین به آن برآمده، لغزش یا پاره شده نیز گفته می شود) قطعه ای از هسته دیسک است که از طریق پارگی یا پارگی حلق، از حلق به بیرون، به داخل کانال نخاعی رانده می شود. دیسک هایی که دچار فتق می شوند معمولا در مراحل اولیه انحطاط هستند. کانال نخاعی فضای محدودی دارد که برای عصب نخاعی و قطعه دیسک جابجا شده ناکافی است. به دلیل این جابجایی، دیسک بر روی اعصاب ستون فقرات فشار می آورد و اغلب باعث ایجاد درد می شود که ممکن است شدید باشد. فتق دیسک کمر می تواند در هر قسمتی از ستون فقرات ایجاد شود. فتق دیسک بیشتر در قسمت تحتانی کمر (نفقه کمر) شایع است، اما در گردن (نفقه گردنی) نیز رخ می دهد. ناحیه ای که در آن درد تجربه می شود به این بستگی دارد که کدام قسمت از ستون فقرات تحت تاثیر قرار گرفته است.
علل: یک فشار یا آسیب بیش از حد ممکن است باعث فتق دیسک کمر شود. با این حال، مواد دیسک به طور طبیعی با افزایش سن تخریب میشوند و رباطهایی که آن را در جای خود نگه میدارند شروع به ضعیف شدن میکنند. با پیشرفت این انحطاط، یک فشار نسبتاً جزئی یا حرکت پیچشی می تواند باعث پارگی دیسک شود. افراد خاصی ممکن است در برابر مشکلات دیسک آسیب پذیرتر باشند و در نتیجه ممکن است در چندین نقطه در امتداد ستون فقرات دچار فتق دیسک کمر شوند. تحقیقات نشان داده است که استعداد فتق دیسک ممکن است در خانواده هایی با چندین عضو مبتلا وجود داشته باشد.
علائم: بسته به موقعیت فتق دیسک کمر و اندازه فتق، علائم بسیار متفاوت است. اگر فتق دیسک به عصب فشار نیاورد، ممکن است بیمار دچار کمردرد شود یا اصلاً درد نداشته باشد. اگر به عصب فشار می آورد، ممکن است درد، بی حسی یا ضعف در ناحیه ای از بدن که عصب به آن حرکت می کند، وجود داشته باشد. به طور معمول، قبل از فتق دیسک کمر، یک دوره کمردرد یا سابقه طولانی دوره های متناوب کمردرد رخ می دهد.
ستون فقرات کمری : سیاتیک / رادیکولوپاتی اغلب از فتق دیسک در قسمت پایین کمر ایجاد می شود. فشار روی یک یا چند عصب که به عصب سیاتیک کمک می کنند می تواند باعث درد، سوزش، سوزن سوزن شدن و بی حسی شود که از باسن به ساق پا و گاهی اوقات به پا تابش می کند. معمولاً یک طرف (چپ یا راست) تحت تأثیر قرار می گیرد. این درد اغلب به صورت تیز و شبیه شوک الکتریکی توصیف می شود. ممکن است با ایستادن، راه رفتن یا نشستن شدیدتر شود. صاف کردن پا در سمت آسیب دیده اغلب می تواند درد را بدتر کند. همراه با پا درد، فرد ممکن است کمردرد را تجربه کند. با این حال، برای سیاتیک حاد، درد در ساق پا اغلب بدتر از درد در ناحیه کمر است.
ستون فقرات گردنی: رادیکولوپاتی گردنی علائم فشردگی عصب در گردن است که ممکن است شامل درد مبهم یا تیز در گردن یا بین تیغههای شانه، دردی که از بازو به سمت دست یا انگشتان میرسد یا بیحسی یا سوزن سوزن شدن در گردن باشد. شانه یا بازو درد ممکن است با موقعیت ها یا حرکات خاصی از گردن افزایش یابد.
جهت خرید و قیمت ـ دیدن کفش های اورجینال کمر درد، پا درد اینجا کلیک کنید.