مایکروسافت و تاریخچه آن ـ بزرگترین شرکت نرم افزاری جهان ـ همه چیز درباره شرکت مایکروسافت | معرفی شرکت مایکروسافت | راز موفقیت مایکروسافت
تاریخچه مختصری از مایکروسافت - بزرگترین شرکت نرم افزاری جهان:
مایکروسافت Microsoft یک شرکت چندملیتی آمریکایی در زمینه فناوری رایانه است که تاریخچه آن از 4 آوریل 1975 آغاز شد. مایکروسافت Microsoft که توسط بیل گیتس Bill gates و دوست دوران کودکی او پاول آلن Paul Allen ترک تحصیل کردند، تشکیل شد و اکنون به بزرگترین شرکت نرم افزاری تبدیل شده است. همچنین یکی از با ارزش ترین شرکت های جهان است.
پس چگونه مایکروسافت Microsoft تا این حد موفق شد؟
مایکروسافت Microsoft در حال توسعه، صدور مجوز و پشتیبانی از طیف وسیعی از محصولات و خدمات نرم افزاری است که نیازهای مختلف را برآورده می کند. در سال 2000 (میلادی) استیو بالمر Steve Ballmer به عنوان مدیرعامل جدید مایکروسافت Microsoft منصوب شد. بیل گیتس Bill gates قبل از رفتن استیو بالمر Steve Ballmer در دانشگاه هاروارد با او آشنا شده بود. اگرچه نگرانی هایی در مورد توانایی بالمر وجود داشت، مایکروسافت Microsoft جایگاه برتر خود را هم در بازارهای تجاری و هم در بازار رایانه های شخصی حفظ کرد. نقاط قوت اولیه مایکروسافت Microsoft و بیشتر سود آن از سمت کسب و کار به دست آمد. اگرچه این شرکت تشخیص داد که با پیشرفت فناوری، حضور عمده ای در بازارهای مصرف داشته است. معامله موفق آلتیر Altair در ژانویه 1975 الهام بخش بیل گیتس Bill gates و پل آلن Paul Allen برای تشکیل مایکروسافت شد. درآمد آنها در سال 1975 بالغ بر 16000 دلار بود. شکست بزرگ مایکروسافت Microsoft در سال 1980 بود، زمانی که شراکتی با IBM شکل گرفت که منجر به ارائه یک سیستم عامل مهم، DOS، برای رایانه های شخصی IBM شد. در سال 1990، گیتس برنامه آینده مایکروسافت Microsoft را با معرفی ویندوز 3.0 نشان داد. اکنون 60 میلیون نسخه از ویندوز فروخته شده بود که عملاً مایکروسافت Microsoft را به تنها نگهدارنده استاندارد نرم افزار رایانه شخصی تبدیل کرد.
مایکروسافت Microsoft قبل از سال 1990 عمدتاً تامین کننده سازندگان سخت افزار بود. این بازار هدف آنها بود. با پیشرفت تکنولوژی و محبوبیت کامپیوترهای شخصی، بخش عمده ای از درآمد مایکروسافت Microsoft از فروش به مصرف کنندگان حاصل شد. این اولین شرکت نرم افزاری بود که به درآمد یک میلیارد دلاری رسید. همانطور که نسخه های بیشتر و بیشتری از مایکروسافت Microsoft ویندوز راه اندازی شد، مایکروسافت Microsoft سهم بیشتری از بازار رایانه های شخصی جهان را به خود اختصاص داد (حدود 90٪). پروژه لانگهورن Longhorn در سال 2001 شاهد جایگزینی بسیاری از سیستم عامل های قبلی مایکروسافت Microsoft با شروع با ویستا Vista بود. ویستا در سال 2007 برای عموم منتشر شد و این سیستم عامل جدید بود. گزینه های ویستا Vista زیادی برای پذیرایی از مصرف کنندگان مختلف وجود داشت. مشتریان اصلی مایکروسافت Microsoft، بازار شرکت ها ویندوز XP را ترجیح می دادند زیرا سیستم عامل سریع، پایدار و ایمن بود.
ویندوز 7 در سال 2009 برای جایگزینی ویستا عرضه شد که پیشتازی مایکروسافت Microsoft را در بازار نرم افزار تضمین کرد. به دنبال آن ویندوز 8 در اکتبر 2012 منتشر شد که شامل تغییرات اساسی در پلتفرم سیستم عامل و رابط کاربری آن برای بهبود تجربه کاربری در تبلت ها بود. مایکروسافت همچنین وارد بازار بازی و تلفن همراه شد و در تصاحب سهم بزرگی از بازار موفق بود. سیستم عامل ویندوز موبایل توسط فروشندگان متعددی از جمله HTC، LG، Samsung و LG استفاده می شود. در سال 2001 مایکروسافت Microsoft ایکس باکس X- Box را منتشر کرد و سپس ایکس باکس لایو را در سال 2002 عرضه کرد. هر دو نسخه بسیار موفق بودند که مایکروسافت Microsoft را در جایگاه دوم بازار بازی های ویدیویی قرار داد. مایکروسافت Microsoft به دلیل رقابت مجبور شد قیمت کنسول های بازی خود را کاهش دهد تا سهم بیشتری از بازار را به دست آورد. این یک حرکت موفق بود. Xbox 360 پر استفاده ترین کنسول بازی در خانه های آمریکایی بود. مایکروسافت اسکایپ Skype را در سال 2011 به قیمت 8.5 میلیارد دلار خریداری کرد. این بزرگترین خرید در تاریخ مایکروسافت Microsoft بود.